Over Dansschool Ponne

1 2

Dansschool Ponne is al heel wat jaren een begrip in de danswereld. In de jaren 50 gestart door Henk en Wies Ponne in een pand aan de Marnixstraat vlakbij het Leidseplein. In die tijd vooral een school die bekend stond in Amsterdam als een van de beste adressen voor Stijldansen.

In de jaren 80 gingen Stella en Nico Ponne zich steeds actiever met de dansschool bemoeien wat er uiteindelijk toe leidde dat er in 1985 een nieuwe school werd gestart in Badhoevedorp. Inmiddels was het cursus aanbod al uitgebreid met o.a. Swingdansen, acrobatische Rock and Roll en ook trends als “Dirty Dancing “ en “Lambada “ werd bij Dansschool Ponne als een van de eerste onderwezen. Dit alles bleef niet onopgemerkt waardoor de naam Dansschool Ponne vele malen de lokale, de nationale pers en landelijke TV haalde.

De afgelopen jaren is dansschool Ponne zich blijven ontwikkelen, Zumba, Latin Solo en Modern Hip Hop zijn inmiddels aan het dansprogramma toegevoegd mede door de aanwezigheid van onze dochter Babs.

Het in onze dansschool ontwikkelde Swingkids-programma is voor veel danscollega’s een voorbeeld geworden op het gebied van kinderdansen en het Hip/Hop/ Streetdance programma leidt tot enorm veel succes bij jeugd en volwassen. De hieruit voortgekomen showteams nemen maandelijks deel aan landelijke wedstrijden, hoogtepunt hierbij was het behalen van het Europees en Wereldkampioenschap Hip Hop door het Kids-team ”de Coolkids” in 2009.

Maar voor Stella en Nico staat nog altijd de gezelligheid voorop.
Natuurlijk is het leuk om internationaal jurylid, nationaal examinator, bestuurslid en wedstrtijdtrainer te zijn in vele dansdisciplines , maar het is vele malen leuker om elke middag en avond door te brengen in een mooie en gezellige ruimte met oergezellige mensen. En daarmee voelen wij ons enorm blije mensen die met veel plezier anderen willen laten delen in ons dansplezier.

In 2017 is dochter Babs Ponne erbij gekomen en samen met Stella Ponne vormen zij een V.O.F. met alle goede voornemens gaat dochter Babs in 2020 de dansschool overnemen op haar naam en zal zij steeds meer de taken die daar bij horen overnemen.

Wij geven lessen in div. dansstijlen b.v.  Stijldansen, Latindansen, Salsa, Streetdance, Hiphop, Swingdansen, Breakdance, kinderdansen,

Ook geven wij feest avonden en is onze mooie zaak te huur zowel overdag als in het weekend op de avond.

Wij geven les met gediplomeerde leerkrachten.